Bibliotheek op school

Onze school heeft een 'bibliotheek op school'. U vindt de bibliotheek in de hal van de school.Leesplezier staat voorop!

In 'de Bibliotheek op school' werken we samen met Bibliotheek Katwijk. Het doel is om het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen te verhogen. We doen dit door:

•    Een aantrekkelijke collectie boeken die binnen handbereik van de leerlingen staat. Deze is onder andere samengesteld door de tips van de kinderen en leerkrachten. 

•    Advisering en begeleiding van het lerarenteam door leescoördinator Marjan Duindam en leesconsulent: Janieke van der Ende (Bibliotheek Katwijk).

De Bibliotheek op school: meer lezen, beter in taal!

Vrij lezen en voorlezen - op school en thuis - heeft een bewezen positief effect op de taalontwikkeling van leerlingen. Veel lezen:

•    Verhoogt de leesvaardigheid en het taalgevoel.
•    Zorgt voor uitbreiding van de woordenschat.
•    Prikkelt de fantasie en het inlevingsvermogen. Uw kind plukt hier later de vruchten van.

Gratis lidmaatschap: ook voor thuis

Uw kind is direct gratis lid van 'de Bibliotheek op school'. Ook kan uw kind gratis lid worden van Bibliotheek Katwijk. Daar is een uitgebreidere collectie beschikbaar. Uiteraard is ook dit lidmaatschap gratis. Ga met uw zoon of dochter, naar één van de vestigingen van de bibliotheek en meld u aan.

Praktische informatie

Via deze link https://probiblio2.hostedwise.nl/wise-apps/schoolwise/5958/home kunnen kinderen ook thuis zoeken naar boeken, websites en filmpjes. Hierbij heeft uw kind inloggegevens nodig. Deze gegevens krijgt uw kind van de leesconsulent of leerkracht. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de leescoördinator of leesconsulent.

"Stap voor stap groeien met persoonlijke aandacht voor ieder kind op zijn eigen niveau. Dat doen we samen!"

Lianne Fraanje, Remedial teacher | leerkrachtondersteuner